2010-04-28 16:52:07• hírek • Szatmar.ro

A Transurban átszervezéséről

A Transurban Közlekedési Vállalat hosszabb ideje működik veszteségesen, ezért a városvezetés a vállalat átszervezésének módján gondolkodik.

Az április 29-i tanácsülés egyik lényeges pontja a közszállítási vállalat helyzetének megoldása. Az évek során a vállalat a Transurban deficitesen működött. Ennek egyik legszembetűnőbb ténye az, hogy a megye legtöbb területén elveszítette a távolsági járatok addig hozzátartozó vonalát.

Április elsején, az addigi vezérigazgató Simon József lemondott funkciójáról, így beindult egy olyan folyamat, amely a Transurban teljes átszervezését fogja majd eredményezni. A vezérigazgatói teendőket a vállalat eddigi főmérnöke, Molnár Csaba fogja ideiglenesen ellátni, hat hónapon keresztül, a város pedig versenyvizsgát szervez az állás betöltésére.

A 2008-ban 245 személyben megállapított alkalmazott helyett, a mostani tervezet 189-ben határozza meg a munkásainak számát. Az átszervezés összesen 15 állást érint, úgy a műhely-, mint az irodai dolgozók köréből, hiszen időközben egyesek nyugdíjba mentek, mások pedig kikerültek a vállalat kötelékéből.

Amint azt Kereskényi Gábortól, Szatmárnémeti alpolgármesterétől megtudtuk, az átszervezésre a Transurban jövedelmezővé tétele érdekében van szükség. Olyan állásokat érint az átszervezés, amelyek nem voltak hatékonyak, illetve fölöslegesek voltak a vállalat életében, így a következő évben a vállalat körülbelül 300.000 lejes megtakarítással számolhat majd.


Transurban - átszervezik a közszállításért felelős vállalatot
Transurban - átszervezik a közszállításért felelős vállalatot


A leépítések mellett igyekeznek a már eddigi szolgáltatásokat bővíteni, így például a Schmitz Cargobull kft. kamionjai utánfutóinak javításáról tárgyalnak az említett céggel.

Az átszervezés befejeztével a vállalat menedzsmentje, a helyi-, illetve a megyei tanács tárgyalásokat fog folytatni a megye több polgármesteri hivatalával is egy közszállítási fejlesztési egyesület létrehozásáról. A majdan megalapítandó egyesület első lépése egy olyan tanulmány elkészítése lesz, amelyben a távolsági járatok vonalait elemzik és igyekeznek egy olyan csomagot összeállítani, amelynek segítségével újra elnyerhetik a távolsági személyszállítást a megyében. Jövőre ugyanis lejár a Megyei Szállítási Program, amely után ismét licitekkel döntik el, mely vállalatok nyerik el az útvonalakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: